Close

“De beste manier om met meditatie ergens te komen is door je pogingen los te laten om ergens te komen”
– Jon Kabat-Zinn

Over mij

Ik ben Carlette van Zijl en ik heb mij gespecialiseerd in stress en stress gerelateerde klachten en ben gecertificeerd MBSR trainer categorie 1, gecertificeerd ACT trainer en gecertificeerd Master NLP trainer.

Eerder heb ik als leidinggevende gewerkt in het commerciële bedrijfsleven en in de zorg. Aangezien ik beide culturen jarenlang van binnenuit heb meegemaakt kan ik mij ook goed verplaatsen in de druk van het willen en moeten presteren en de druk van goede zorg willen leveren binnen de beperkte tijdskaders en budgetten. De kennis die ik daar heb opgedaan pas ik toe in mijn rol als trainer. Daarmee kan ik mij als geen ander verplaatsen in mijn cursisten.

Tijdens mijn laatste dienstverband kwam ik in aanraking met de MBSR training en zag ik met eigen ogen wat deze aandachtstraining kan betekenen voor mensen die worstelen met overspannenheid of die zelfs in een burn-out dreigen te raken. Gefascineerd door de effecten van deze training, raakte ik geïnspireerd om mijn eigen koers te verleggen en de trainersopleiding MBSR te gaan volgen.

Het geeft mij enorm veel voldoening om mensen vaardigheden te leren om beter met stress om te gaan zodat ze beter kunnen surfen op de golven die bij het leven horen.

Ik ben een enthousiaste en betrokken trainer en adviseur met een nuchtere, pragmatische instelling. Mijn motto is hoe concreter, hoe beter en gelukkig is dit bij mindfulness goed toepasbaar!

Ik hoop tot ziens, je bent van harte welkom!

,Opleiding en expertise


Mijn opleiding tot NLP Practitioner en NLP Master heb ik gevolgd bij Rob Kamps van BPD te Zoetermeer. Mijn opleiding tot ACT trainer heb ik gevolgd bij de ACT in Actie Academy.

Mijn opleiding tot MBSR trainer heb ik gevolgd bij het Instituut voor Mindfulness (IvM) dat nauw samenwerkt met Jon Kabat-Zinn, de ontwerper van de oorspronkelijke MBSR training. Binnen Nederland is het IvM een toonaangevende opleidingsinstituut voor MBSR-trainers. Ik heb met inspirerende docenten mogen werken, o.a. Johan Tinge, Frits Koster, Joke Hellemans en Ingrid van den Hout.

Belangrijke experts die een grote invloed op mijn scholing tot trainer zijn geweest, zijn Erik van de Brink, Joost van den Heuvel, boeken van Mark Williams en Stephen Batchelor.

Het was voor mij een voorrecht om gedurende mijn opleiding persoonlijke supervisie te ontvangen van Edel Maex, psychiater en eigenaar van de door hem opgezette stresskliniek van het Antwerpse ziekenhuis ZNA Sint Elisabeth.

Edel Maex wordt gezien als de grondlegger van de mindfulness methodiek in België, heeft vele boeken geschreven

en wordt internationaal zeer gerespecteerd.


Carlette van Zijl

Eigenaresse van Zijl Stressreductie